Renginiai

Virtualios „Newseum“ paskaitos apie kovą su dezinformacija

Lietuvos žurnalistikos centras kviečia tęsti pažintį su strategijomis įveikti melagingos informacijos sklaidą. Organizuojame didelio jūsų susidomėjimo sulaukusių mūsų partnerių iš Vašingtone (JAV) įsikūrusio žodžio ir saviraiškos laisvės muziejaus „Newseum“ paskaitų tęsinį. Jau nuo kitos savaitės junkitės prie nuotolinių seminarų ir išgirskite daugiau apie kovą su melagingomis žiniomis (angl. Fake news) mokyklose (aktualu mokytojams, moksleiviams ir studentams) bei dirbant su bendruomenėmis (aktualu bendruomenių lyderiams ir pilietinės visuomenės aktyvistams). Didelio dėmesio sulaukusios paskaitos šįkart bus transliuojamos internetu.

„Newseum“ lektorė Jessi McCarthy pristatys naujas, bet jau patikrintas ir efektyvias strategijas įveikti koordinuotas dezinformacijos kampanijas. Sužinosite, apie melagingų žinių bei dezinformacijos pavojus, kaip vertinti informacijos patikimumą ir kokius metodus taikyti mokant apie tai kitus.

Bus organizuojamos trys sesijos – moksleiviams ir studentams (kovo 27 d., trečiadienį, 15 val.), mokytojams – kovo 28 d., ketvirtadienį, 15 val. ir pilietinės visuomenės aktyvistams, žurnalistams (kovo 29 d., penktadienį, 15 val.).
Kadangi prisijungimui jums reikės tik kompiuterio, kuris galėtų internetu priimti garso ir vaizdo transliaciją, o keliauti iš darbovietės, mokyklos ar jaukių namų niekur nereikės, tai puiki galimybė susiorganizuoti dalyvavimą paskaitoje visai klasei ar kolegoms darbe.

Kviečiame registruotis pavienius dalyvius ir grupes čia: https://goo.gl/forms/9tpj17xcYcB3vKDJ3

Dalyvavimas nemokamas, tačiau dalyvių skaičius ribotas (prioritetas teikiamas dalyvavusiems ankstesniuose seminaruose, tačiau ypač skatinamas prisijungimas dalyvių iš regionų). Į kiekvieną seminarą priimama daugiausia 50 kompiuterių-dalyvių. Registracijos terminas – 48 valandos iki seminaro. Likus dienai iki seminaro, užsiregistravusieji gaus nuorodą į seminaro platformą, kurioje ir vyks paskaita. Paskaitos vyks anglų kalba be vertimo.

Daugiau klausimų elektroniniu paštu: info@lzc.lt, arba telefonu: +370 602 96 945.

Renginys organizuojamas Lietuvos žurnalistikos centro ir Newseum muziejaus Vašingtone, bendradarbiaujant su JAV Ambasada Lietuvoje ir JAV Valstybės departamentu.

kovo
27
2019 m.
kovo
27
2019 m.