2017-10-23

Disability in Lithuanian media: intermediate results

Disability in Lithuanian media: intermediate results

Lietuvai rūpinantis Jungtinių Tautų Neįgaliųjų teisių konvencijos normų perkėlimu į šalies teisę ir jos principų įgyvendinimu, vis aktualesniu tampa žiniasklaidos, kaip politinių permainų tarpininkės, vaidmuo. Klausimas, kaip žiniasklaida vaizduoja su neįgaliaisiais susijusius klausimus, kiek dėmesio ir kokiame kontekste jiems skiria, padeda aiškiau suprasti žiniasklaidos vaidmenį.

Dėl to Lietuvos žurnalistikos centras kartu su Lietuvos Neįgaliųjų Forumu jau 5 mėnesį atlieka neįgaliųjų vaizdavimo žiniasklaidoje stebėseną ir analizę. Tyrimo pabaiga numatoma 2017 m. gruodžio mėnesį, tačiau jau dabar galima pateikti išsamesnes vieno mėnesio (2017 m. birželio) monitoringo ir analizės tendencijas.

Tyrimas atliekamas Neįgaliųjų reikalų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės užsakymu laimėjus viešąjį konkursą.

* Monitoringas atliekamas užsakius UAB „Mediaskopas“ paslaugą ir stebint šiuos Konkurso sąlygose nurodytus žiniasklaidos šaltinius:
Nacionaliniai laikraščiai ir žurnalai: Lietuvos rytas, Lietuvos žinios, Mūsų respublika, Vakaro žinios, Verslo žinios, Veidas. Nacionaliniai televizijos kanalai: BTV, Lietuvos ryto televizija, LRT Televizija, LNK,TV3. Interneto dienraščiai:15min.lt, Alfa.lt, Bernardinai.lt, Delfi.lt, Kauno.diena.lt, Lrytas.lt, Lrt.lt, Lzinios.lt, Respublika.lt, Tv3.lt,Vz.lt. Naujienų agentūros: Bns.lt,Elta.lt

Tyrimo autoriai