2018-01-11

Patyrusiems Europos žurnalistams – kvietimas teikti paraiškas žurnalistės Milenos Jesenskos vardo stipendijoms

Austrijoje įsikūręs Institute for Human Sciences paskelbė kvietimą patyrusiems Europos žurnalistams teikti paraiškas trijų mėnesių trukmės profesinės veiklos pertraukai. 2500 EUR dydžio mėnesinė stipendija bus skiriama keturiems nusipelniusiems visuomenės kultūros raidai žurnalistams Milenos Jesenskos, garsios žurnalistės ir politikos aktyvistės, nukankintos nacių koncentracijos stovykloje 1944-aisiais, garbei.

Iš viso stipendiją gaus keturi žurnalistai, kurie nuo 2018 m. birželio iki 2019 m. liepos bus kviečiami atvykti į Vieną atlikti giluminės analizės jiems rūpima tema, naudojantis visais intelektualiniais ištekliais, kuriuos yra sukaupęs Institute for Human Sciences. Tyrimą galima bus atlikti ir už Vienos ribų – kelionėms numatytas 1900 EUR biudžetas.

Paraiškų terminas – vasario 24 d.

Paraiškos turi būti pateiktos per sistemą internete ir jas turi sudaryti:

*projekto pasiūlymas anglų k. (8000 sp. Ženklų), pažymint ketinamą rezultatą (straipsniai, knygos, filmai, radijo pasakojimai)

*CV

*publikacijų sąrašas

Dokumentai teikiami PDF formatu!

Milena Jasenská (1896-1944) buvo viena garsiausių XX a. pr. žurnalisčių, politikos komentatorių, mediatorė tarp čekų ir vokiečių kultūrų Bohemijoje. Dėl savo politinio aktyvizmo ir rezistencijos ji buvo įkalinta nacių koncentracijos stovykloje Ravensbrücke. Ten 1944 m. mirė.  Milena Jasenská taip pat garsi savo susirašinėjimais su Franzu Kafka.

Daugiau detalesnės informacijos apie kvietimą: http://www.iwm.at/fellowships/jesenska/