2018-09-19

Lietuvos žurnalistikos centro lektoriai skaitys viešas paskaitas Vilniaus apskrities bibliotekose

Spalį prasideda net dvejus metus truksiantis sostinės regiono gyventojams skirtas kritinio mąstymo ir žiniaskaidos raštingumo renginių ciklas. Susitikimų su Vilniaus apskrities viešųjų bibliotekų lankytojais metu Lietuvos žurnalistikos centre dėstantys garsūs žurnalistai ir kiti kviestiniai lektoriai pasakos apie tai, kokį poveikį visuomenei daro šiuolaikinė žiniasklaida.

Projektą „Vilniaus regiono bendruomenės medijų ir informacinio raštingumo ugdymas bibliotekose“ sumanė ir parengė Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus biblioteka, bendradarbiaudama su Lietuvos žurnalistikos centru ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetu.

 

Su gyventojais regionuose susitiks puikiai žinomas publicistas, signataras ir televizijos laidų vedėjas Rimvydas Valatka, LRT Tyrimų skyriaus vadovė Indrė Makaraitytė,  ilgametis radijo ir televizijos žurnalistas, buvęs automobilininkų laidos „Keliai, mašinos, žmonės“ autorius, ryšių su visuomene specialistas Evaldas Tamariūnas, Lietuvos žurnalistikos centro vadovė Džina Donauskaitė.

Renginių metu bibliotekų lankytojai ne tik daugiau išgirs apie žiniasklaidos virtuvę, žurnalistų darbą, informacinius pavojus socialinių tinklų bei apskritai interneto erdvėje, bet ir išmoks efektyviai naudoti informacinius išteklius, vykdyti informacijos paiešką, sužinos apie asmens duomenų saugumo pagrindus internete, susipažins su interneto etika, autorinių teisių problematika.

Artimiausiu metu Lietuvos žurnalistikos centro lektoriai vyks į gyventojų mokymus trijose Vilniaus regiono bibliotekose:

2018 m. spalio 5 d. 10 val. numatyta Evaldo Tamariūno paskaita Vilniaus rajono savivaldybės centrinėje bibliotekoje (Rudaminoje).

2018 m. spalio 24 d. 16 val. – Rimvydo Valatkos paskaita Varėnos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

2018 m. lapkričio 9 d. 10 val. – Rimvydo Valatkos paskaita Trakų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

Kitąmet paskaitos vyks dar keturiose Vilniaus regiono bibliotekose – Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje, Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje, Elektrėnų savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje.

Į paskaitas kviečiami visi norintys pagerinti savo informacinio ir skaitmeninio raštingumo įgūdžius. Dalyvavimas visuose projekte numatytuose renginiuose yra nemokamas

Projektą „Vilniaus regiono bendruomenės medijų ir informacinio raštingumo ugdymas bibliotekose“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Projekto partneriai – Lietuvos žurnalistikos centras ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas. Organizacine pagalba talkina Vilniaus apskrities bibliotekų specialistai.

 

LŽC ir Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekos inf.