2022-03-21

Kviečiame prisidėti prie paramos Ukrainos žiniasklaidai ir žurnalistams

Ukrainos nepriklausomi žurnalistai ir žiniasklaidos priemonės vaidina svarbų vaidmenį dokumentuojant daugybę įvykių, karo nusikaltimų bei nusikaltimų žmogiškumui. Jie tai daro stipriai rizikuodami savo gyvybe ir sveikata, kliudomi iš Rusijos sklindančio didelio dezinformacijos srauto.

„The Fix“, žiniasklaidos leidinys ir konsultacinė įmonė, bendradarbiaujanti su Ukrainos NVO žiniasklaidos plėtros fondu bei įvairiais leidėjais visoje Europoje, vykdo lėšų rinkimo iniciatyvą svarbiausiems žurnalistų profesiniams poreikiams patenkinti. Jų veiklos tikslas – kuo greičiau ir efektyviau teikti paramą Ukrainos nepriklausomai ir etiškai žiniasklaidai.

,,The Fix“ įkūrėjai yra Ukrainos žiniasklaidos profesionalai. Viena iš įkūrėjų Daryna Shevchenko šiuo metu yra nepriklausomo Ukrainos naujienų portalo ,,Kyiv Independent‘‘ generalinė direktorė ir dabar dirba Kijive. Kitas iš įkūrėjų Jakubas Parusinskis yra buvęs „Kyiv Post“ generalinis direktorius. O vyriausiasis redaktorius Zakharas Protsiukas ir keletas kitų komandos narių yra ukrainiečiai.

Be to, paramos rinkimo organizatoriai yra Lietuvos žurnalistikos centro partneriai įvairiuose projektuose. Taigi esame tikri, kad jie veikia skaidriai, todėl ramiai rekomenduojame jų surenkamąsias sąskaitas, ir neabejojame, kad parama atiteks tikriesiems jos adresatams.

,,The Fix‘‘ organizacijos parama tenka veikloms, kurioms reikalingas skubus arba ilgalaikis finansavimas. Tai apsaugos ir žiniasklaidos įrangos pirkimas ir pristatymas į Ukrainą, tiesioginė operatyvinė ir finansinė parama žiniasklaidai Ukrainoje, žiniasklaidos darbuotojų perkėlimas į ES šalis, biurų ir žiniasklaidos darbuotojų apgyvendinimas ES šalyse.

Parama pirmiausia skiriama atsižvelgiant į poreikių skubumą, o vėliau paskirstoma proporcingai. Organizacija nuolat stebi situaciją ir yra pasirengę pradėti naujus darbus pagal naujus poreikius.

Norėdami paaukoti, kviečiame tai padaryti į tiesioginę ,,The Fix“ banko sąskaitą:

 

Account holder: The Fix Media Ltd

BIC: TRWIBEB1XXX

IBAN: BE62 9671 8157 4161

Address:

TransferWise Europe SA

Avenue Louise 54, Room S52

Brussels, 1050

Belgium

 

Norėdami paremti taip pat galite aukoti „GoFundMe“ platformoje: https://www.gofundme.com/f/keep-ukraines-media-going

Be to, yra vykdoma atskira lėšų rinkimo kampanija „The Kyiv Independent“. Norėdami juos paremti, galite tai padaryti čia: https://www.gofundme.com/f/kyivindependent-launch

Manome, kad bet kokia Jūsų parama būtų prasminga šiuo sunkiu ir pavojingu periodu. Taigi kviečiame prisidėti ir taip išreikšti savo palaikymą Ukrainos žurnalistams ir žiniasklaidai.