2018-11-12

Nauji mokslo metai LŽC

Šeštadienį Lietuvos žurnalistikos centre studijas pradėjo pusšimtis studentų. 5 mėnesius jie kvalifikaciją tobulins Žurnalistikos ir šiuolaikinės žiniasklaidos bei Ryšių su visuomene ir rinkodaros komunikacijos programose, kuriose jiems paskaitas skaitys šių sričių profesionalai.

Teorinių paskaitų ir praktinių užsiėmimų metu žurnalistkos studentai išmoks pagrindinių žurnalistikos pranešimų kūrimo technikų: kaip profesionaliai surinkti informaciją ir pateikti ją tam tikro žanro forma skirtingose medijose – spaudoje, internete, radijuje, televizijoje. Bus analizuojamos tekstų redagavimo ypatybės, žodžio ir garso santykis audiovizualinėje informacijoje, darbo tiesioginiame radijo ir televizijos eteryje ypatumai.

Pirmojoje paskaitoje žurnalistų kursas su šios studijų programos vadove ir sudarytoja Indre Makaraityte jau nagrinėjo žiniasklaidos santykį su politika ir verslu.

Ryšių su visuomene ir rinkodaros specialistai mokysis, kaip kurti ir valdyti organizacijos komunikaciją šiuolaikinėje erdvėje, naudojantis efektyviais ryšių su visuomene ir rinkodaros įrankiais taip pat sužinos apie efektyvią organizacijos ir prekės ženklo komunikaciją socialiniais tinklais, vientisą įvaizdžio kūrimą, bendravimą su žiniasklaida.  Su programos vadove bei sudarytoja Indre Baltuše studentai jau aptarė komunikacijos/rinkodaros projektų rengimą.