2019-09-24

Tapkite kino ir medijų raštingumo ambasadoriumi savo mokykloje!

Ugdant XXI amžiaus vaikus ir jaunimą didelės svarbos mokytojams tampa sparčiai kintančių medijų, informacijos ir kino raštingumas. Vaikai vis jaunesniame amžiuje susipažįsta su technologijomis ir medijomis, todėl mokytis analizuoti, vertinti ir kurti kokybišką medijų turinį reiktų pradėti jau pradinėje mokykloje. Todėl Latvijos kultūros akademija ir Latvijos universitetas kartu su Lietuvos žurnalistikos centru, Vytauto Didžiojo universitetu ir kitais partneriais iš Estijos, Danijos ir Suomijos kviečia bendrojo lavinimo programų mokytojus dalyvauti kompetencijų tobulinimo konferencijoje „FAME“ (Film and Media Education).

Renginio programoje pagrindinis dėmesys skiriamas kino ir medijų raštingumo įvaldymui bei jo integravimui bendrojo lavinimo pamokose. Tai puiki galimybė mokytojams ne tik neatsilikti nuo naujausių vaikų ir jaunimo švietimo tendencijų ir išmokti naujausių mokymo metodų naudojant medijas, bet ir tapti kino ir medijų raštingumo ambasadoriais savo vietinėje mokykloje, mieste ar net visoje šalyje.

Ar tai man?

Tikslinė seminarų auditorija yra bendrojo ugdymo programų mokytojai, kad ir kokią discipliną bedėstytų, kadangi renginyje pristatoma informacija ir medžiaga yra universali ir gali būti integruota į bet kurį dalyką – nesvarbu, ar tai būtų istorija, literatūra, matematika ar gamtos mokslai.

Pagrindinė informacija

Konferencija vyks spalio 22-23 dienomis Nacionalinėje Latvijos bibliotekoje (3 Mūkusalas Street, Ryga, Latvija). Kelionės iš Vilniaus į Rygą  išlaidos, taip pat apgyvendinimo sąnaudos padengiamos organizatorių. Organizatoriai taip pat vaišina pietumis.

Mokytojams skirta konferencija vyks anglų kalba. Pilna programa bus siunčiama užsiregistravusiems ir atrinktiems dalyviams.

Kaip dalyvauti?

Norėdami dalyvauti konferencijoje, užpildykite šią registracijos formą, nurodydami savo motyvaciją dalyvauti programoje >> http://bit.ly/2laWyaE

Registracija vyksta iki spalio 11 dienos.