2019-01-24

Į pagalbą žurnalistams: Žiniasklaidos teisės vadovas

Į pagalbą žurnalistams: Žiniasklaidos teisės vadovas

Lietuvos žurnalistikos centras kartu su partneriais – Stokholmo ekonomikos mokykla Rygoje ir Šiaurės ministrų tarybos biuru Lietuvoje – parengė glaustą darbo stalo knygą kiekvienam profesionalui, dirbančiam žiniasklaidoje ar kasdien susiduriančiam su žiniasklaida ir žurnalistais, – Žiniasklaidos teisės vadovą. Skelbiame jo elektronines versijas.

Vadovo turinys patogus naudoti, jame pristatomos žurnalistams aktualios teisės normos iš Civilinio kodekso, Baudžiamojo kodekso, Administracinio teisės pažeidimo kodekso, Visuomenės informavimo įstatymo ir kitų teisės aktų. Leidinio autoriai – advokatė, žiniasklaidos teisės ekspertė dr. Liudvika Meškauskaitė ir žurnalistas, DELFI specialusis korespondentas Dainius Sinkevičius – ne tik apibendrino žiniasklaidos veiklos teisinį reglamentavimą, bet ir praturtino šią informaciją tikrų situacijų pavyzdžiais iš teismų praktikos ir redakcijų patirties.

Vadovas parengtas  ne tik lietuvių, bet ir lenkų, rusų ir anglų kalbomis siekiant, kad su Lietuvos žiniasklaidos teise gimtąja kalba galėtų susipažinti Lietuvos tautinių mažumų žurnalistai ir užsienio žurnalistai, dirbantys Lietuvoje.

Parsisiųskite: