2021-10-25

Mokytojai iš visos Lietuvos kviečiami į ,,Žurnalistikos laboratorijos“ mokymus

Lietuvos žurnalistikos centras kartu su žurnalistų ir medijų profesionalų kolektyvu NARA ir LRT žurnalistais nori pakviesti mokytojus, kuruojančius mokyklų laikraščius ar norinčius inicijuoti jų steigimą, dalyvauti „Žurnalistikos laboratorijoje“. Jau lapkričio 4-ąją vyks pirmieji mokymai nuotoliniu būdu.

Visus mokslo metus veikiančioje „Žurnalistikos laboratorijoje“ moksleiviai kartu su profesionaliais žurnalistais turės galimybę atnaujinti savo mokyklos laikraščio koncepciją, o dar neturintiems savo laikraščio – žurnalistai padės jį susikurti.

Šioje programoje moksleiviai bus supažindinti su pagrindiniais etiškos žiniasklaidos principais ir sužinos, kaip galima vien naudojantis savo mobiliojo telefono galimybėmis parengti aukštos kokybės žurnalistinį turinį (tiek raštu, tiek audio ar video) ir taip skatinti diskusiją jiems rūpimomis temomis.

Vienos dienos mokymuose mokytojams, kuruojantiems savo mokyklų laikraščių leidybą, pristatysime šiuolaikinę mokyklų laikraščių kūrimo koncepciją ir žurnalistinio darbo naudojant moksleivių mėgiamas technologijas naujoves.

Kviečiame dalyvauti visus mokytojus, norinčius daugiau sužinoti apie tai, kaip paversti mokyklų laikraščius patrauklia moksleivių saviraiškos ir diskusijų kultūros lavinimo platforma.

Registracija (iki spalio 31 d.)į mokymus, skirtus mokytojams https://forms.gle/8oickW7eQXuXV8d66

„Žurnalistikos laboratorijos“ organizatoriai – žurnalistų kolektyvas NARA, LRT ir Lietuvos žurnalistikos centras.

„Žurnalistikos laboratoriją“ finansuoja JAV Ambasada Vilniuje / U.S. Embassy Vilnius.