2023-12-21

Švedijos duomenų komunikacijos žvaigždė Anna Rosling Rönnlund atvyksta į Lietuvą

 

Švedijos didžiųjų duomenų analizės ir komunikacijos ekspertė Anna Rosling Rönnlund 2024 m. sausio 19 dieną lankysis Lietuvoje, kur skaitys atvirą paskaitą visuomenei. Paskaitoje, pavadintoje „For a fact based worldview“ („Už faktais pagrįstą pasaulėžiūrą“) ji pasidalins rezultatais iš naujausių savo tyrinėjimų ir patars, kaip didžiuosius duomenis surinkti bei taikyti interpretuojant globalius ir lokalius socialinius bei ekonominius reiškinius. Taip pat bus pristatyta į lietuvių kalbą išversta jos kartu su bendraautoriais parašyta populiari knyga „Factfulness“ („Faktų galia“). Paskaita vyks sausio 19 d. 13.00 val. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete (Gedimino pr. 7, Vilnius). Būtina registracija.

„Didžiaisiais duomenimis naudojasi sprendimų priėmėjai versle ir politikoje visame pasaulyje, apie juos kalba žiniasklaida, tad patarimai, kaip duomenis analizuoti ir interpretuoti sustiprins paskaitos dalyvių analitinius įgūdžius, padidins supratimą apie tai, kokios procedūros reikalingos siekiant priimti socialiai atsakingus ir pagrįstus sprendimus versle, žiniasklaidoje ir politikoje” – teigia Lietuvos žurnalistikos centro direktorė Džina Donauskaitė.

Anna Rosling Rönnlund kartu su šeima – garsiuoju Hans Rosling ir Ola Rosling – yra įkūrusi „Gapminder“ organizaciją, kurios  misija – populiarinti faktais grįstą pasaulėžiūrą ir informacijos sklaidą, taip pat sprendimų priėmimą globaliame versle ir politikoje. „Gapminder“ taip pat siekia gerinti piliečių informavimo kokybę per žiniasklaidą. „Gapminder“, analizuodama didžiuosius duomenis, identifikuoja visuomenėje paplitusias klaidingas ar nepagrįstas prielaidas ir įsitikinimus. Tarp jų nagrinėjamų temų – ekonominis augimas, pasitenkinimas gyvenimu, švietimo kokybės, klimato kaitos, tarptautinių konfliktų ir migracijos temos.

„Gapminder“ yra nepriklausoma Švedijos organizacija, neturinti sąsajų su politinėmis ar religinėmis organizacijomis. „Gapminder“ savo veikla įkvėpė naująją duomenų analitikų profesionalų kartą. Organizacijos reikšmę duomenų analizės lauke pripažino „Microsoft“ ir „Google“, įsigiję jų sukurtą didžiųjų duomenų vizualizacijos programinę įrangą, žinomą kaip „Trendalyzer“.

Paskaita vyks anglų kalba. Renginio metu autorė pasirašys knygas. Paskaitą organizuoja Lietuvos žurnalistikos centras, kartu su Švedijos Institutu ir Švedijos Ambasada. Paskaitos partneriai ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas ir „Swedbank“. Norintys dalyvauti paskaitoje kviečiami registruotis https://forms.gle/jMLKXREmM79X932U6

 

Daugiau informacijos apie autorę: https://www.gapminder.org/about/press-room/biographies/

 

Daugiau informacijos:

Ugnė Mažonaitė

Projektų koordinatorė

ugne.mazonaite@lzc.lt

+370 602 96 945