2018-11-08

Naujienališkis „Aš manau“: svarbiausios mėnesio aktualijos moksleiviams

Naujienališkis „Aš manau“: svarbiausios mėnesio aktualijos moksleiviams

Lietuvos žurnalistikos centras kartu su „Kurk Lietuvai“ alumnų asociacija bei TSPMI rengia „Aš manau“ naujienlaiškį. Tai unikali edukacinė priemonė mokytojams, padedanti supažindinti moksleivius su naujausiais įvykiais Lietuvoje ir pasaulyje bei skatinti diskusijų kultūrą.

Kiekviname numeryje rasite temas, pastarąjį mėnesį sulaukusias didelio atgarsio Lietuvoje ir pasaulyje. Apibendrinta medžiaga padės to meto aktualijas analizuoti ir diskutuoti mokyklos bendruomenėse istorijos, pilietinio ugdymo, geografijos ir kitų pamokų metu.

Naujienlaiškis pirmą kartą inicijuotas 2015 m. pavasarį, kai Lietuvos mokykloms buvo išplatinti trys pirmieji naujienlaiškiai. 2015 m. gruodį SRT fondas finansavo dar dviejų naujienlaiškių atsiradimą. Tarptautinėje praktikoje tokie naujienlaiškiai yra formaliojo ugdymo dalis, tuo tarpu Lietuvoje pilietinio ugdymo ir kitos pamokos vis dar yra nutolusios nuo aktualių ir mokiniams artimų temų.

Šį projektą remia 15min.lt bei Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, platina TAMO dienynas, Ugdymo plėtotės centras bei Valstybės pažinimo centras.

Naujienlaiškį galite rasti čia.