Renginiai

„Tvin Pyksas”, tele-vizija ir sapnų karai: rašomos knygos pristatymas

„Kol žiūrėjote didžiausią šios vasaros serialą, nepamatėte geriausio šios vasaros serialo“, — apie „Tvin Pyksą“ (2017) rašė „The Washington Post“ apžvalgininkas. Po 26 metų sugrįžęs „Tvin Pyksas“ vėl supriešino žiūrovus ir sulaukė sensacingų antraščių.

Medijų tyrėjas Karolis Klimka kviečia į savo knygos „Tvin Pyksas“ pradedantiems” projekto (www.TvinPyksas.lt) pristatymą; (antra) pusė pristatymo laiko bus skirta naujajam „Tvin Pyksui” (2017) ir jo šokiruojančiam finalui. (Dar nemačiusieji turės galimybę išeiti.)

Knygoje „Tvin Pyksas” pradedantiems“ autorius žada pateikti painaus pasakojimo išaiškinimą, gluminančio finalo interpretaciją ir atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus.

„Simboliška, kad prieš žiūrėdami „Tvin Pyksą” turėjome apginti televizijos bokštą: serialas pasiekė Lietuvos eterį 1993-aisiais. Savo knygoje noriu pa(si)aiškinti, ką „Tvin Pyksas”, ypač naujasis (2017), mums sako apie kovą su blogiu ir *eterio laisvę*“, — sako Karolis.

„Serialas 1991-aisiais baigėsi grėsmingu įspėjimu: blogio nugalėtojas gali būti *pakeistas bloga kopija*. „Tvin Pyksas” yra susipratęs serialas, šou, žinantis, kad medija, kurioje jis vaidenasi, yra apsėsta, svetima, ne mūsų. Jis siekia trikdyti tele-viziją ir tokiu būdu atkreipti dėmesį į pačią mediją — iškelti klausimą, *kieno sapne mes gyvename*. Komercija *yra* svetimas sapnas: iškalkuliuotas ir sufabrikuotas daugumos noras/paklausa lemia, ką/kokią (tele)viziją regime; platesne prasme komercija formuoja tikrovę, jos pavidalą, pasaulio vaizdą”, — sako knygos „Tvin Pyksas pradedantiems” autorius.

2017-ųjų „Tvin Pyksas” — pirmas serialas žmonijos istorijoje, į kurio kūrimą negalėjo kištis nei televizija, nei rinkodarininkai su rinkotyrininkais.

Tvin Pyksas
spalio
02
2017 m.

Lietuvos žurnalistikos centras

Pradžia 18:30

Papildoma informacija,
pvz. bilieto kaina, būtina registracija ar pan.

Daugiau informacijos

spalio
02
2017 m.

Lietuvos žurnalistikos centras

Pradžia 18:30

Papildoma informacija,
pvz. bilieto kaina, būtina registracija ar pan.

Daugiau informacijos