Renginiai

#metoo pasekmės: ar judėjimas Švedijoje peržengė ribas?

Atšauktas 2018 m. Nobelio literatūros premijos teikimas, teatro direktoriaus savižudybė, kalnas prašymų atsistatydinti – tai pastarojo meto naujienos, šokiravusios Švediją, ir garsiai nuaidėjusios tarptautiniu mastu.  Švedijos feministinis judėjimas #metoo susilaukė kaltinimų dėl to, kad peržengė ribas. Visgi ne tik kaltinimų, bet ir palaikymo teigiant, kad pagaliau sisteminės ir šitiek metų užslėptomis buvusios priekabės prie moterų susilaukia tinkamo įvertinimo.

Kaip #metoo paveikė seksualinę prievartą ar priekabiavimą patyrusius žmones ir tuos, kurie priekabavimu yra kaltinami? Ar dėl #metoo vykstantys pokyčiai visuomenei turi daugiau naudos ar žalos? Kokia yra žurnalistų, įsitraukusių į #metoo viešinimą, atsakomybė? Ir kaip gali organizacijos, ypač dirbančios kūrybinių industrijų srityje, užtikrinti pagarbą lyčių lygybei ir žmogaus teisėms?

Tai klausimai, kuriuos užduosime renginyje, vyksiančiame gegužės 14 dieną, pirmadienį, 15:00-17:00 Švedijos ambasadoje, Didžioji g. 16, Vilnius.

Pranešimą skaitys ypatinga renginio viešnia –

Hanna Nyberg, žurnalistė ir žurnalistų profsąjungos, vienijančios daugiau kaip 1100 žurnalistų, lyderė. Ji puikiai išmano #metoo eigą Švedijoje ir jai pačiai kaip žurnalistų sąjungos lyderei, teko dorotis su žurnalistų patirtais priekabiavimo atvejais.

Po Hannos pranešimo diskusiją tęsime su Lietuvos #metoo judėjimo aktyvistais ir lyderiais:

Birutė Sabatauskaitė – Lietuvos Žmogaus teisių centro direktore, feministe

Karolis Vyšniauskas – „Nanook“ komandos, paviešinusios pirmąsias istorijas, kurios įžiebė #metoo judėjimą Lietuvoje, narys.

Diskusiją moderuoja Džina Donauskaitė, Lietuvos žurnalistikos centro atstovė.

Renginys vyks anglų kalba.

gegužės
14
2018 m.

Švedijos ambasada

Pradžia 15:00

Registracija: akvile@lzc.lt

gegužės
14
2018 m.

Švedijos ambasada

Pradžia 15:00

Registracija: akvile@lzc.lt