Renginiai

Diskusija: Visuomenės interesas ir žurnalistika: kas kurį?

Po „Nepatogaus kino“ filmo „Novaja“, kuris supažindins, kokiomis sąlygomis tenka dirbti nepriklausomumą siekiančiai išlaikyti žiniasklaidai, Vladimiro Putino režimo valdomoje Rusijoje, moderuosime diskusiją apie žiniasklaidos situaciją Lietuvoje.

Čia nesusiduriame su tokia cenzūra kaip Rusijoje, tačiau siekio kontroliuoti esama. Tenka ir vis gintis nuo kritikos dėl menamo šališkumo bei nusiteikimo prieš valdančiuosius, dėl ko prarandamas laikas kritiškai savirefleksijai: kuo Lietuvos žurnalistaika stipri ir kur dar reikia pasitempti?

Todėl kviečiame aptarti kartu, kaip įgyvendinamas žiniasklaidos atstovavimas visuomenės interesui. Ar įmanoma jį ginti, neatspindint jokių ideologijų

Dalyvauja:

Monika Garbačiauskaitė Budrienė, LRT generalinė direktorė;
Artūras Morozovas, multimedijų agentūra Nanook;
Edmundas Jakilaitis, žurnalistas, Laisvės TV, DELFI TV.

Diskusiją moderuoja Džina Donauskaitė, Lietuvos žurnalistikos centro direktorė.

 

APIE FILMĄ

Vladimiro Putino režimo valdomoje Rusijoje žodžiai „žiniasklaida“ ir „propaganda“ dažnai yra neatsiejami. Tačiau ir šioje valstybėje yra leidinių, siekiančių išlaikyti aukščiausius nepriklausomumo ir profesionalumo standartus, net jei už tai tenka sumokėti didžiausią kainą. 1993 metais pradėto leisti laikraščio „Novaya Gazeta“ žurnalistams teko patirti viską – nuo subtilaus politinio spaudimo iki samdomų žudikų kulkų. Kaip vyksta darbo diena redakcijoje, kur grasinimai mirtimi yra kasdienybės dalis? Režisierius Askoldas Kurovas filmuodamas „Novaya“ biure praleido pusantrų metų ir į „Nepatogų kiną“ sugrįžta su filmu, skatinančiu kalbėti apie „ketvirtosios valdžios“ reikšmę šių dienų Rusijos, o ir bet kurios kitos pasaulio valstybės visuomenėje.

spalio
15
2019 m.

Kino teatras „Pasaka“

Pradžia 18.00

Daugiau informacijos

spalio
15
2019 m.

Kino teatras „Pasaka“

Pradžia 18.00

Daugiau informacijos