Renginiai

Migracijos nušvietimas žiniasklaidoje: kaip temai pasiruošti žurnalistui, paisančiam viešojo intereso?

Migracija, ypač nelegali migracija, Europoje ir visame pasaulyje sukelia įvairias visuomenės reakcijas. Nuo politikų iki teisėsaugos, žmogaus teisių aktyvistų ir pačių migrantų – kiekvienas turi ką pasakyti. Visuomenė ieško žurnalistų parengtos informacijos žiniasklaidoje. O kokybinė žiniasklaida yra atsakinga pateikti nešališką, tikslią ir teisingą informaciją apie tai, kas vyksta.

Tai tema apie kurią ne visada yra lengva pranešti. Kai kurie faktai yra ginčijami, o prieiga prie informacijos gali būti apribota. Migracijos tema taip pat dažnai siejama su baime dėl visuomenės saugumo.

BBC visuomenės temų reporterė Stephanie Hegarty jau daug metų praneša apie migraciją ir yra pasirengusi pasidalinti geriausių žurnalistinių istorijų apie migraciją, nelegalią migraciją ir pabėgėlius atvejų studijomis.

Ji pateiks šios srities kokybiškos žurnalistikos pavyzdžių analizę, kuri, jos manymu, padės kolegoms iš Lietuvos apžvelgti migrantų patirtį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

Prisijunkite prie susitikimo su Stephanie Hegarty rugsėjo 30 d.,. „Zoom“ platformoje.

Renginys vyks anglų kalba be vertimo.

Stephanie Hegarty yra BBC News visuomenės temų reporterė. Ji stebi demografinius pokyčius ir kaip jie keičia mūsų gyvenimo būdą. Ji yra buvusi BBC reporterė Nigerijoje.

Šis renginys yra vienas iš „Žurnalistų pusryčių“ ciklo renginių, kuriuos bendrai organizuoja Lietuvos žurnalistikos centras, „Transparency International Lietuva“ ir Britų taryba Lietuvoje.

Registracija į renginį: https://forms.gle/u7Zd1hGmKrzZ6tgz9

 

 

rugsėjo
30
2021 m.

Zoom

Pradžia 15.00 val

Daugiau informacijos

rugsėjo
30
2021 m.

Zoom

Pradžia 15.00 val

Daugiau informacijos