Renginiai

Lyčių lygybė, žiniasklaida ir ekspertai: būklės analizė ir pristatymas

Vasario 15 d., antradienį, 11 val. kviečiame Jus jungtis į naujo Lietuvos žurnalistikos centro duomenų žurnalistikos projekto pristatymą.

Skelbsime beveik 6 mėnesius trukusio Lietuvos nacionalinės žiniasklaidos stebėsenos rezultatus apie tai, koks yra cituojamų vyrų ekspertų ir moterų eksperčių santykis.

Truputį pasufleruosime: lyčių lygybės principų skleidžiant ekspertines žinias žiniasklaidoje nėra paisoma, nors dar visai neseniai ,,Eurostat” skelbė, kad moterų mokslininkių universitetuose yra daugiau nei ES vidurkis (58 proc.)

Taip pat sužinosite, kokios žiniasklaidos priemonės mažiausiai ir daugiausiai užtikrina lyčių lygybę, kiek paisoma lyčių balanso nušviečiant skirtingas aktualijas, koks yra interneto žiniasklaidos potencialas užtikrinant ekspertinių šaltinių įvairovę.

Duomenų žurnalistikos tyrimo rezultatus pristatys dr. Džina Donauskaitė

Renginio metu diskutuos ir pasisakys:

– dr. Rasa Navickaitė – lyčių studijų ir istorijos mokslų daktarė

– Birutė Sabatauskaitė – lygių galimybių kontrolierė

– Ugnė Mažonaitė – žurnalistė

Renginį moderuos mokslo žurnalistė Goda Raibytė

Dalyvavimas renginyje nemokamas, tačiau reikalinga registracija. Kviečiame registruotis iki vasario 14 d. 17 val užpildant šią formą: https://forms.gle/d8T4P7xu9q9kUjjG7

Renginys vyks nuotoliniu būdu „Zoom“ platformoje ir bus tiesiogiai transliuojamos Lietuvos žurnalistikos centro ,,Facebook‘‘ puslapyje ir ,,Youtube‘‘ kanale.

Lietuvos žurnalistikos centro žurnalistų ir tyrėjų komanda informaciją apie ekspertų ir eksperčių citavimą nacionalinėje Lietuvos žiniasklaidoje rinko nuo 2021 m. liepos 5 d. iki 2021 m. gruodžio 15 d. Duomenų vizualizacijas sukūrė Europos duomenų žurnalistikos tinklo nariai iš Italijos Sheldon.studio. Monitoringo duomenis rinko žurnalistė Ugnė Mažonaitė, duomenų rinkimo įrankį sukūrė duomenų žurnalistė Alice Corona, duomenų analizę atliko Kranthi Kamsanpalli ir Džina Donauskaitė.

Šis monitoringas įgyvendintas Lietuvos žurnalistikos centrui bendradarbiaujant kartu su Europos duomenų žurnalistikos tinklo nariais iš Italijos Sheldon.studio. Projektas iš dalies remiamas Švedijos ambasados ir Švedijos instituto, taip pat žiniasklaidos inovacijų Stars4Media programos.

vasario
15
2022 m.

Zoom

Pradžia 11 val.

Daugiau informacijos

vasario
15
2022 m.

Zoom

Pradžia 11 val.

Daugiau informacijos